محل لوگو

مقاله درباره نقش ارث در بزهکاری


مقاله درباره نقش ارث در بزهکاری

مقاله درباره نقش ارث در بزهکاری در 23 صفحه با فرمت word و قابل ویرایش

نقش وراثت و محیط و عوامل غیر ارثی در بزه.

آیا امکان دارد انسان ذاتی و بالفطره بزهکار باشد ؟

علل رفتار غیر عادی و نا بهنجاری های روانی.

خصوصیات رفتارهای بزهکارانه وراثتی در انسان.

اصل وراثت از سنن غیر قابل تبدیل الهی است.

بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده، دو عامل وراثت و محیط، سهم بسزایی در میان بزهکاری دارند. اما سوابق نشان می دهد که نه وراثت و نه محیط هیچ کدام به تنهایی نمی توانند عامل ایجاد جرم باشند. بلکه زمینه ارثی فرد، همراه با خصوصیات خلقی و محیطی و تأثیری که افراد دیگر در زندگی انسان دارند، می تواند سبب بروز جرم باشد. از نظر قضایی نیز نقش وراثت و محیط به عنوان عوامل غیر ارادی در بروز جرم که منجر به تحریف اراده می شود، می باشد. (سایت اینترنتی گوگل)

وراثت: یکی از عواملی که شخصیت فرد را تحت تأثیر خود قرار داده و مورد توجه جرم شناسان نیز واقع شده است، عوامل ارثی می باشد. همان طور که انسان از لحاظ مالی وارث بستگان خود می باشد، ممکن است از نظر فردی نیز وارث استعدادهای نیاکان خود و صفات خوب و بد آنها که از راه وراثت به او منتقل می شود، باشد. شباهت ظاهری والدین با کودکان چون رنگ چشم یا سفیدی چهره و مقایسه رفتارهای پدر و مادر با فرزند چون نحوه تربیت، مهرورزی و مانند اینها، وراثت را همیشه به عنوان یک پدیده قابل تأمل مطرح کرده است. لازم به ذکر است که در دین مبین اسلام نقش و راهنما مورد توجه بوده و از وراثت با کلمه عرق یاد شده است. (همان منبع)

عوامل ذاتی غیر ارثی: قبل از انعقاد نطفه و تشکیل جنین، عوامل ارثی به نحوی از طریق ژنها در شخصیت افراد مؤثر واقع می شود. عوامل دیگری نیز وجود دارند که از زمان انعقاد نطفه تا زمان تولد جنین اثر می گذارد و تأثیر هر یک از عوامل در شخصیت طفل غیر قابل انکار می باشد و به دو دسته عوامل مربوط به دوران حاملگی و عوامل مربوط به دوران زایمان تفکیک می شود. (همان منبع)

عوامل مربوط به دوران حاملگی عبارتند از: سن مادر، سوء تغذیه، تأثیر داروهای شیمیایی، تأثیر الکل و مواد مخدر، بیماری های مادر در دوران بارداری، حالات هیجانی و عاطفی مادر و تأثیر تشعشعات رادیو اکتیو. (همان منبع)

آیا امکان دارد انسان به طور ذاتی و بالفطره بزهکار باشد ؟

گروهی از متخصصان که بر روی الگوهای جرم و بزهکاری تحقیق می نمایند، تأثیرات عوامل زیستی و فیزیولوژیکی را مد نظر قرار داده و عده ای نیز تأثیرات احساسی، اجتماعی و محیطی را در نظر می گیرند و در مقایسه با یکدیگر به این نتیجه می رسند که عوامل اجتماعی، روانی و محیطی بسی مؤثرتر از سایر عوامل در بروز بزهکاری است. (ناسازگاری و بزهکاری در کودکان)

لومبرسو با تکیه بر تأثیرات زیستی و محیطی ادعا دارد که برخی از بزهکاران، بالفطره مجرم و متمایل به انجام بزهکاری هستند و از این رو برای نخستین بار عبارت جرم بالفطره و ذاتی (Criminal Born) را وارد بحث جرم شناسی نمود. وی ادعا می کند که در بدن کودکان بزهکار، نقصی به نام استیگماتا (Stigmata) وجود دارد که آنان را ناخواسته با سمت بزهکاری سوق می دهد. (همان منبع)

از دیرباز بر روی این موضوع بحثهای زیادی شده است و غالب اندیشمندان و جرم شناسان قدیمی بر این باورند که عامل زیستی یا بیولوژیکی در ارتکاب کودکان به جرم دخالت دارد. فاکتورها و عوامل بیولوژیکی و فیزیولوژیکی مورد ادعا در بروز جرایم با پیشرفت علم و بالاخص با مشخص شدن قوانین وراثتی که از سوی مندل (84-1822) مطرح گردید بیش از پیش ذهن مدعیان به تأثیرات زیستی و وراثتی را در بروز جرایم و بزهکاری در کودکان را مشغول داشت. (همان منبع)

عوامل وراثتی در واقع آثاری هستند که از هسته اسپرماتوزوئید پدر و هسته تخم مادر که به نام زیگوتا معروف بوده و به شکل سلول واحد باردار شده است، با برگیری خصوصیات کروموزوم آن از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد. هر کدام از ما انسانها علاوه بر داشتن یک سری خصوصیات منحصر به فرد، حامل برخی از آثار و خصوصیات وراثتی نیز هستیم. این خصوصیات به صورت ژنهای وراثتی شناخته شده و با توسعه و رشد بدن در تمامی سلولهای بدن جای یافته و تا پایان عمر با انسان به حیات و توسعه خود ادامه می دهند. به عبارتی روشن تر، انسان به ناخواسته از طریق مجموعه ای از آثار و خصوصیات وراثتی که گریز و رهایی از آنها اجتناب ناپذیر است، تا پایان عمر کنار آمده و آن را می توان به عنوان بخشی از سرنوشت غیر قابل تغییر انسان تلقی نمود. این ویژگی ها به قدری در سرنوشت انسان مؤثرند که می توانند رفتارها، عملکرد، نوع دیدگاه، فکر و کنش و واکنش های فرد را به صورت مثبت و یا منفی در آینده شکل دهند. (همان منبع)

به طور کلی در شناخت علل رفتار غیر عادی و عصبی روانی چگونگی شخصیت انسان و عواملی که در سازندگی آن موثرند، مورد توجه قرار می گیرد. این عوامل به دو دسته مشخص تقسیم می شوند که عبارتند از:

1- عوامل داخلی یا فردی (مهیا ساز)

2- عوامل خارجی (آشکار ساز)

به طور دقیقتر، این عوامل و خصوصیات را می توان به شکل نمودار فوق فرض کرد. همچنین بیماریها و اختلالات رفتاری را در دایره دیگری در میان آن تصویر نمود. با تفکیک دو قسمت تحتانی و فوقانی نمودار بزرگتر، قسمت فوقانی، فاکتورهای خارجی و محیطی را نشان می دهد و قسمت تحتانی، فاکتورهای داخلی و فردی را نشان می دهد. (روانشناسی و روانپزشکی کیفری)

1- عوامل داخلی (فردی) :

عوامل داخلی که شامل قسمت تحتانی نمودار فوق است، گر چه دو قسمت جداگانه ندارد، ولی از دو گروه عوامل مخلوط تشکیل یافته که عبارتند از عوامل ژنتیکی (ارثی) و عوامل سرشتی.


مبلغ واقعی 25,000 تومان    50% تخفیف    مبلغ قابل پرداخت 12,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

دیدگاه های کاربران (0)

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما