محل لوگو

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدل تعالی سازمانی EFQM


مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدل تعالی سازمانی EFQM

مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدل تعالی سازمانی EFQM در 50 صفحه با فرمت word و قابل ویرایش

تعریف تعالی سازمانی EFQM

تعالی در لغت به معنی بلند شدن و برتر شدن است و تعالی سازمانی به معنای تعهّد سازمانی به رشد و توسعه پایدار و دایمی شرکت در جهت کسب رضایت مشتری و افزایش مستمر سودآوری شرکت در یک محیط ملّی فراگیر و حمایت کننده می باشد. تعالی سازمانی تابع شرایط ویژه، فرهنگ، محیط داخلی و خارجی و کسب و کار، ویژگی نیروی انسانی سازمان، نقاط قوّت و ضعف و فرصت ها و تهدید هایی است که سازمان را در بر گرفته است (جلوداری ممقانی،1389).

مدل های تعالی سازمانی در قالب الگوهای ارزیابی در صورتی که درست بکار گرفته شوند، ابزارهای کارآمدی هستند که می توانند مفاهیم و ارزش های سازمانی، تدوین و اجرای برنامه های استراتژیک، به کار گیری روش های خود ارزیابی، یادگیری سازمانی و بهبود مداوم را در سازمان ها نهادینه نموده و امکان شناسایی بهترین فرآیندها را فراهم سازند (قورچیان،1388). مدل های تعالی سازمانی به سازمان کمک می کنند تا با مقایسه وضع موجود و مطلوب خود تفاوت ها را شناسایی و سپس با شناسایی عارضه ها و بررسی علل وقوع آن ها، راه حل های بهینه سازی وضع موجود را تعیین و اجرا نمایند (نجمي وحسيني، 1387).

معیارهای توانمند سازآنچه که یک سازمان انجام می دهد را پوشش می دهند و عواملی هستند که سازمان را برای رسیدن نتایج عالی توانمند سازو معیارهای نتایج، نتایجی هستند که یک سازمان بدست می آورد و بیان کننده دستاوردهای حاصل از اجرای مناسب توانمند سازهستند. روش امتیاز دهی در مدل تعالی به این صورت است که کل امتیاز در این مدل 1000 است که معیارهای توانمند ساز50 درصد ارزش کل معادل 500 امتیاز را به خود اختصاص می دهد که وزن زیر مجموعه 5 معیار آن عبارت است از: فرآیندها 14درصد، رهبری 10 درصد، مشارکت و منابع 10 درصد، کارکنان 9 درصد و خطّ مشی و استراتژی 8 درصد است. معیارهای نتایج نیزاز 50 درصد ارزش کل معادل 500 امتیاز برخوردارند که وزن زیر مجموعه آن عبارتند از: نتایج مشتریان 20 درصد، نتایج کارکنان 9 درصد نتایج جامعه 6 درصد و نتایج کلیدی عملکرد 15 درصد (صالحی،1389).

بنابراین، با توجّه به رسالت و مأموریّت آموزش و پرورش که در تعلیم و تربیت جامعه نقش وافر دارد، ازاین رو، بررسی کارکرد شاخص های توانمند سازدر آن از اهمیّتی ویژه برخوردار است. سازمان ها برای این که باقی بمانند، باید متعالی شوند. به بیان دیگر، تعالی در کسب و کار و هر آنچه انجام می دهند، لازمه و زمینه ساز بقاست. از سوی دیگر، سازمان ها برای تعالی نیازمند مدل و الگویی کارآمد هستند که بتوانند بر مبنای آن برنامه ریزی، اجرا، پایش وبازنگری داشته باشند (رضایتمندی و قاسمی،1385).

از سوی دیگر، مشاهده ها و مطالعات اوّلیّه نشان می دهند که بسیاری از فعّالیّت های موجود در مدیریّت آموزش و پرورش شهرستان جغتای مورد بررسی قرار نگرفته که این پدیده خود منجر به عدم قضاوت از کارکردهای آن مدیریّت خواهد شد. بنابراین، برای بررسی و ارزیابی واقعی، عملکرد آموزش و پرورش شهرستان جغتای با توجّه به شاخص های توانمند سازی مانند رهبری، خطّ مشی و استراتژی، منابع انسانی (کارکنان)، شراکت ها و منابع با مدل تعالی سازمانی مورد ارزیابی و قضاوت قرار خواهد گرفت.

 

2-3- مزاياي مدل تعالي سازماني EFQM

اين مدل از فرآيندهاي سازماني سيستماتيك و فراگير برخوردار است، نسبت به تغيير و تحوّل و نيازهاي ذینفعان واكنش سريع دارد، به نتايج كسب شده توسّط سازمان توجّه ويژه اي دارد، ارزيابي مبتني بر واقعيّات است، مشاركت گسترده كاركنان در انجام امور را مدّ نظر قرار مي دهد، نقاط قوّت زمينه هاي بهبود پذير در اين مدل قابل شناسائي است، زبان مشترك مديريّت و كاركنان را فراهم مي كند، تبادل تجربيّات درون و بيرون سازمان با به كار گيري ابزار الگو برداري صحيح صورت مي گيرد، به منظور سرآمد كردن سازمان از روش خودارزيابي استفاده مي شود. محرّكي براي يادگيري هاي فردي و سازماني است، نشان دادن تصويري واقعي از کيفيّت فعّاليّت هاي سازمان، شناسايي حوزه هاي تمرکز فعّاليّت هاي بهبود، ساماندهي طرح هاي بهبود در چارچوبي واحد (قوی دل،1384).

 

2-4- تاريخچه مدل هاي تعالي سازماني

در سال 1950 مؤسّسه اتّحادیّه دانشمندان و مهندسین ژاپن[1] آقاي دكتر ادوارد دمينگ را براي انجام سخنراني هاي مختلفي در زمينه كيفيّت به ژاپن دعوت نمود و در سال 1951 اين مؤسّسه به پاس خدمات دكتر دمينگ در زمينه كيفيّت جايزه اي به نام ايشان بنيان نهاد. مدلي كه جايزه دمينگ بر اساس آن تهيّه گرديد و از دهه پنجاه ميلادي در ژاپن به اجرا در آمد عمدتاً بر كيفيّت محصولات و روش هاي كنترل كيفي استوار است به بيان ديگر مدل جايزه دمينگ بر اين اصل استوار است كه براي توليد محصولات و خدمات با كيفيّت بالا نياز به هماهنگي همه جانبه و فراگير در سطح سازمان است. اين مدل نگرش جديدي در بحث كيفيّت ايجاد كرد و همين تفكّر نگرش فراگير منجر به ظهور «كنترل كيفيّت فراگير» در دهه 60 ميلادي گرديد (امیران،1384).

مديريّت كيفيّت فراگير روشي است براي مديريّت و اداره سازمان جهت تعيين كيفيّت با مشاركت همه اعضاي سازمان كه از طريق جلب رضايت مشتري و تأمين منافع همه ذينفعان بدست مي آيد (امیری،1384).

موفقيّت ژاپن در به كارگيري روش هاي علمي كسب و كار تهديدي جدي براي شركت هاي آمريكائي ايجاد كرد به طوري كه در دهه 80 بسياري از آن ها با واگذار كردن بازار به رقباي ژاپني در آستانه ورشكستگي قرار گرفتند اين تهديدات منجر گرديد كه شركت هاي غربي در روش هاي كسب و كار خود تجديد نظر كرده و مديريّت كيفيّت فراگير را بطور گسترده بكار گيرند (الهی،1378).

جايزه كيفيّت و سرآمدي کانادا[2]در سال 1983 و پس از آن در سال 1987 جايزه ملّي كيفيّت مالكوم بالدريج درآمريكا از اولين گام هايي بودند كه براي بخشيدن ديد فراگير به مدل هايي كه براي ارزيابي در مؤسّسات صنعتي و غير صنعتي مورد استفاده قرار مي گرفتند برداشته شد و اين مدل ها در واقع پوشش دهنده تمامي اجزاي يك كسب و كار با در نظر گرفتن منافع تمامي ذينفعان بود (بلال زاده،1387).

جزئیات:
توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

 

[1] Union Of Japanese Scientists And Engineers

[2] Canadian Quality And Business Excellence Award


مبلغ واقعی 20,000 تومان    30% تخفیف    مبلغ قابل پرداخت 14,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

دیدگاه های کاربران (0)

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما