محل لوگو

دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی


دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی با فرمت WORD در 60 صفحه

رضایت زناشویی

از لحاظ لغوی واژه رضایت جنسی به احساس خوشایند فرد از نوع رابطه جنسی اطلاق می گردد . در واقع رضایت جنسی شامل رضایت جنسی فرد تا رسیدن به اوج لذت جنسی است( اسپنس[6] ، 1991 ، به نقل از شاه سیاه و همکاران ، 1388 ) .

رضایت جنسی نیز به طرق متفاوتی تعریف شده است به طوری که هزاران زن در گزارش طبی خود آن را توانایی دسترسی به ارگاسم در هر زمانی که اراده نمایند ذکر می کنند . برخی رضایت جنسی را صادق بودن و پاسخ موثر ناشی از ارزیابی مثبت ومنفی زوج ها در روابط جنسی می دانند (مدانلو،ضیایی و ربیعی ،1384).

نیکولز[7] (2005، به نقل از بخشایش و مرتضوی، 1388) تکالیفی را برای رسیدن به مرحله ی توافق در روابط زناشویی بیان می کند که یکی از آنها برقراری رابطه ی جنسی ارضا کننده برای هر دو طرف است . در واقع، ارضای درست غریزه ی جنسی یک نیاز طبیعی است که باید به آن پاسخ داده شود وگرنه ممکن است پیامدهای منفی همچون بیماریهای روانی و جسمی را به دنبال داشته باشد (بخشایش و مرتضوی ،1388).

رضایت جنسی تنها لذت جسمانی نیست و شامل کلیه احساسات باقی مانده پس از جنبه های مثبت و منفی ارتباط جنسی می شود ( مکانیل[8] ، 2006 ، به نقل از شاه سیاه و همکاران، 1389 ).

بارینتوس[9] ( 2006) معتقد است که از میزان رضایت جنسی زوجین ميتوان،بهعنوانوسيلهياندازهگيريتعاملاتآناناستفادهنمود. بسياريازمطالعاتنشانميدهدكهزوجهابالقوهوپنهانيتعارضاتيپيرامونمسايلجنسيدارنداماآنرابعنوانيكراز تلقيكردهوازبيانآناجتنابمينمايند ( اسپوتن[10]، 1996، لارسون[11]، 1998، سیمون، گاگنون[12]2000، متز، 2005 به نقل از کرو[13]، 2007 ).

كارشناسانايرانيمعتقدند،50تا60درصدطلاقهايصورتگرفتهبهعلتمشكلاتواختلالات

جنسياست(فروتن، 1386). بهنظرميرسدبسيارياززوجهايايرانيازنارضامنديجنسيرنج

ميبرنداماازمطرحنمودنوصحبتكردندربارهيآناحساسشرموگناهمينمايندوازتاثير

آنبرعدمرضايتزناشوييودرنتيجهعدمرضامندياززندگيخودغافلند.( به نقل از هنرپروران و همکاران، 1389 ).

از طرفی ، تمایلات جنسی نیز نقش موثری در روابط زوجین ایفا می کند. بی توجهی به تمایلات جنسی در بیشتر مواقع مو جب بروز اختلال در روابط جنسی و عدم رضایت مندی جنسی زو جین می شود . رضایت جنسی، به عنوان میزان خرسندی یا شادی هر شخص از ارتباط جنسی ( هاروی [14]و همکاران، 2008) تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله استرس های شغلی، کشمکش های روابط زوجین، سطح تحصیلات و فرهنگ، مشکلات اقتصادی، سازش های اخلاقی و جنسی، مشکلات و بیماری های جسمی و روانی طرفین قرار دارد ( پورافکاری، 2000).

غريزةجنسيازنيازهايذاتيانساناست. بهطوريكهمزلو[15] ( 1976؛ به نقل از واندرماسن[16]، 2004 ) ايننيازرادرردةنيازهايجسمانييانيازهايحياتياوليهقراردادهاست . درزمينةرابطةجنسينيزميتوانگفتكهاگرچهزندگيزناشوييسعادتمندانهفقطتااندازهايمربوطبهرابطةجنسياستولياينرابطهممكناستازمهمترينعللخوشبختيياعدمخوشبختيدرزندگيزناشوييباشد. زيرااگراينرابطهقانعكنندهنباشدمنجربهاحساسمحروميت،ناكاميوعدماحساسايمني(بهخطرافتادنسلامتروان)ودرنتيجهازهمپاشيدگيخانوادهمي شود( شاملو، 1380).

مفهوم رضایت جنسی زناشویی به دو صورت تقسیم می شود : 1- رضایت با فعالیت های جنسی

2- رضایت عاطفی و هیجانی ( هاید ولاماتر ، 2000، به نقل از شاه سیاه و همکاران ، 1388 ).

همچنین تحقیقات زیادی نشان می دهند که پیش بینی کننده های رضایت جنسی در ازدواج به سه گروه تقسیم می شوند :

  1. اولین گروه متغیرهای ارتباطی است که شامل جز عاطفی رضایت جنسی می باشد
  2. دومین گروه ویژگی های فیزیولوژیکی رابطه جنسی (مثلا دفعات انزال در اثر مقاربت) است که شامل نشانه های رضایت از فعالیت جنسی است

3. سومین گروه شامل پیش بینی کننده های رضایت جنسی می شود ( کریستنس[17] ، 2004 ، به نقل از شاه سیاه و همکاران ، 1388 ) .

روابط جنسی صحیح به صورت داشتن روابطی سالم ، مسئولانه و لذت بخش تعریف می شود روابط جنسی سالم روابطی است که در آن زوجین یکدیگر را در معرض خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی قرار ندهند ، روابط جنسی مسئولانه عبارت از روابطی که در آن ارضای روحی و جسمی همسر نیز مد نظر باشد و روابط جنسی لذت بخش عبارت است از روابطی که طرفین در طی آن به اوج لذت جنسی دست یابند( کندریک[18] ، 2000، به نقل از آذر ، نوحی ، شفیعی و تاجیک ، 1386 ) .

 

پژوهشهاي فراواني به تأثير رضايت جنسي بر رضايت زناشويي اشاره كرده اند (برزنیاک و ویسمن[19]، 2004؛ بایرز[20]، 2005؛ سلوسارز[21]، 2000؛ نیکولز[22]، 2005). برخيازاينپژوهشها نشان داده اند كه مسائل جنسي از لحاظ اهميت در رديف مسائل درجه اول يك زندگيزناشويي قرار مي گيرند. مطالعات ترمن[23] نشان داده است كه اگرچه عوامل جنسي يكي از مهم ترين آنها به شمار ميروند ولي نيرومندتر از ساير مسائل نيستند. مشكل در روابط جنسي مي تواند نشانة اين باشد كه مشكلات ديگري در پيوند زناشويي وجود دارد و به اصطلاح كار از جايديگر خراب است.

 

1Duncombe

[2]Crawford & pop

[3]Bradbury & karney

[4]Davis & Shaver

[5]Christofer & Sprecher

[6]Spance

[7]Nichols

[8]Mkanyl

[9]Barrientos

[10]Esputen

[11]Larson

[12]Simon &Gagnon

[13]Crowe

[14] Harvey

[15] Maslow

[16]Vandermassen

[17]Krystns

[18]Kendrick

[19]Brezsnyak & Whisman

[20]Byers

[21]Slosarz

[22]Nichols

[23]Terman

 

جزئیات:
توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)


مبلغ قابل پرداخت 13,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

دیدگاه های کاربران (0)

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما